Industriløsninger

Hver kunde har sine specifikke krav. Med en dyb og omfattende brancheviden, tilbyder igus velegnede produkter, ydelser og løsninger for de mest forskellige anvendelser. Her finder du billeder til download – fra A for automobil til Z for tohjulere.

Landbrug

Betingelserne i landbruget er barske og uforudsigelige. Det gør det endnu vigtigere at have komponenter, der fungerer pålideligt og kan modstå hverdagens stress og belastninger. motion plastics kan netop det: Kulde, varme, is og snavs imponerer dem simpelthen ikke, for med højtydende polymerer og uden ekstra smøremidler er de designet til at gøre netop det.

Automobil

motion plastics er komponenter for moderne automobilindustri. Deres lave vægt og støjsvage drift er bare to af de mange fordele ved præcisionskomponenter fremstillet af højtydende polymerer. De er også korrosionsresistente og smørefri. Deres beregnelige levetid gør dem til driftssikre komponenter der tilbyder tekniske fordele og ofte er mere økonomiske end metalkomponenter.

Cykelbranchen

igus tilbyder er stort udvalg af smørefri og vedligeholdelsesfri polymere glidelejer der er kendetegnet ved deres høje belastningskapacitet og lange levetid. Samtidig kan ydeevnen ofte øges med op til en faktor 10 sammenlignet med andre metalliske lejevarianter. iglidur glidelejer bruges f.eks. i affjedringsgafler, bremser, gasspjæld og andre steder på motorcykler og scootere.

Tungt maskineri

Entreprenørmaskiner skal kunne modstå barske arbejdsmiljøer og fungere pålideligt under barske vejrforhold. igus tilbyder energy chains® og polymerglidelejer, der kan gøre netop det, og som især udmærker sig ved deres høje belastningskapacitet og lange levetid. Disse inkluderer energikæder for kabelbeskyttelse og -føring, der benyttes eksempelvis i arbejdsplatforme, teleskoplæssere eller boremaskiner, eller vedligeholdelses- og smørefri polymere glidelejer.

Kranindustrien

Havnen – et barsk og saltholdigt miljø med høje arbejdscyklusser for maskiner, ikke et sted for uventede nedetid. Under disse krævende betingelser, har igus® e-chain systems® og chainflex® kabler bevist deres kvalitet som kabelstyringssystem for trolleybevægelser på mere end 1.280 skib-til-kaj kraner og næsten 7.200 RTG, (A)RMG og ASC kraner i hele verden.

Fødevareteknologi

For overholdelse af de skrappe krav til fødevaresikkerhed og -hygiejne i alle stadier af en proces ved fødevareproduktion, tilbyder igus® dig polymere løsninger til dine maskiner og anlæg til fødevareforarbejdning. Disse maskinkomponenter er specielt udviklet til applikationer i bevægelse og skal ikke smøres, hvilket udelukker produktkontaminering.

Intralogistik

Indlagring uden afbrydelse af logistik er afgørende for hurtige forsyningskæder. Processerne kører i høj grad automatisk, specielt i tilfælde af intralogistik i stor skala. Ud over industritrucks, løfteborde og pallelastere flytter førerløse transportsystemer (AGV) og stablerkraner (RGB) i stigende grad enhedslaster og pakker autonomt. motion plastics understøtter 24/7-drift, fordi de er smørefri, kræver lidt vedligeholdelse og sparer vægt og installationsplads, et vigtigt aspekt, især i højlagre.

Maskinværktøjer

Med graden af automatisering, er de mulige applikationer for igus motion plastics også øget. Fra energikæde til bevægelige chainflex® kabler og dry-tech® glidelejer, alle produktgrupper anvendes i maskinværktøjer. Takket være igus smart plastics, er maskinværktøj 4.0 ved at være en realitet for maskinværktøjsproducenter. Altid med det mål at reducere omkostninger og forbedre teknologi.

Medicinalteknologi

Smøremiddelfri, egnet til renrum, mediebestandig, korrosionsfri, støjsvag – det er vigtige kriterier for komponenter i medicinsk teknologi. igus polymerglidelejer og energy chains® har netop disse egenskaber. Smørefri glidelejer anvendes, blandt andet, i røntgenrobotter, laboratorieudstyr, patient- og behandlingsstole, hospitalssenge og proteser.

Offshore

De er allerede anvendt i utallige offshore applikationer og har bevist deres kvaliteter: energikædesystemer fra igus modstår de hårdeste miljøpåvirkninger. I vindenergianlæg, boreskibe eller olieboreplatforme, leverer de en driftssikker energiforsyning.

Jernbaneteknologi

I jernbaneteknologi kræves stærke komponenter der kan modstå høje krav i hverdagen og lang tids drift, mens de samtidig opfylder stramme brandsikringsstandarder som EN 45545 eller NFPA 130. Samtidig reducerer de vedligeholdelsesarbejder og -omkostninger i et bredt udvalg af applikationer hvor ting er i bevægelse, som sporvogne og tog.

Robotteknologi

I 3D applikationer, er roterende og drejende bevægelser en del af hverdagen. Det er her de er behov for motion plastics, der udfører 3D bevægelser på robotten driftssikkert. triflex energikædeserien beskytter driftssikkert de første kabler i torsion og tilbyder en defineret bøjningsradius, der markant øger levetiden for de førte kabler og slanger.

Skibsværftsindustrien

De har bevist deres kvaliteter i mange tests og anvendes i utallige offshore applikationer: energikædesystemer og glidelejer fra igus® modstår de mest barske betingelser. De er ekstremt driftssikre og fejlsikre på skibsværfter, havkraner og arbejdsskibe og applikationer for kyststrøm i havne.