igus lancerer ny kompakt low-cost energikæde til skuffer

marts 11, 2024

Ved at reducere størrelsen sparer draw-e-chain 30 procent af omkostningerne i applikationer med en lav grad af bevægelse

Billede PM0724-1 draw-e-chain tilbyder et fladt, enkelt og økonomisk design til kabelføring i alle typer af udtræk og skuffer, for eksempel i serverracks. (Kilde: igus GmbH)

Ved at reducere størrelsen sparer draw-e-chain 30 procent af omkostningerne i applikationer med en lav grad af bevægelse

Til kabelføring i skuffer og alle typer af udtræk lancerer igus draw-e-chain. Takket være det minimalistiske design er prisen på den kompakte energikæde 30 procent lavere end de mest økonomiske standard energikæder. Det beskytter mod dyr overdimensionering, især hvis applikationen kun bevæges en smule.

Fra skuffer i campingvogne til udtræk i serverracks i datacentre: industrielle energikæder til hundredtusindvis af cyklusser er overdimensionerede til føring af kabler i applikationer, hvor bevægelse kun forekommer lejlighedsvis. Brugerne ville betale for unødvendige funktioner. “Derfor har vi udviklet draw-e-chain, en ny kompakt og billig energikæde til kabelføring i skuffer og alle typer af udtræk,” forklarer Jörg Ottersbach, leder af forretningsenheden for energikæder hos igus. Den nye energikæde har en bøjningsradius på 45 mm, en udvendig bredde på 45 mm og en udvendig højde på kun 22 mm. “Det gør den 13 procent fladere end vores hidtil fladeste standard e-kæde B17.1.048.0.”

Minimalistisk design gør draw-e-chain særligt økonomisk

draw-e-chain er ikke bare mere kompakt end standardmodeller, den koster også mindre. Årsagen er, at der ikke er nogen komplekse mekanisk komponenter. Den sprøjtestøbte energikæde behøver ingen kædeled for at kunne foldes. I stedet er segmenterne fleksible nok til at tillade den nødvendige bøjning. Takket være fraværet af kædeled består draw-e-chain kun af seks segmenter pr. meter, som kan forbindes via et simpelt forbindelsessystem, hvilket reducerer indsatsen og omkostningerne. “På grund af det minimalistiske design koster draw-e-chain 30 procent mindre end vores mest økonomiske standard energikæde,” siger Ottersbach.

Montering er afsluttet på blot et par minutter

draw-e-chain er designet, så brugerne kan samle den i hånden på meget kort tid. Den prisbillige energikæde er designet til montering drejet 90 grader, for eksempel på indersiden af en skuffe. Forbindelseselementer er ikke nødvendige. Segmenterne i kabelføringen har huller til skruer. “Indsætning af kabler går også hurtigt,” siger Ottersbach. I modsætning til almindelige energikæder er der ingen ribber, som brugerne først skal åbne. “Du kan ganske enkelt skubbe kablerne gennem energikædens bøjelige flige ovenfra. Det tager kun et par sekunder.”

Filename: PM0724-1.jpg

Filename: PM0724-DK.docx

Filename: PM0724-DK.pdf

Nøgleord til artiklen