e-skin flat ESD: til det højeste niveau af sikkerhed og renlighed i renrum

november 22, 2023

igus tilføjer en elektrostatisk afledende variant til sin næsten partikelfri flade energikædeserie e-skin

Til sikker, partikelfri produktion af ESD-følsomme emner har igus udviklet en elektrostatisk afledende version af e-skin flat – og den har også udskiftelige kabler. (Kilde: igus GmbH)  

igus har tilføjet en ESD-variant specielt til meget følsomme renrum til sin flade e-skin-serie. Det modulære båndkabels nye materiale forhindrer kæden i at blive elektrostatisk opladet og sikrer, at den ikke genererer partikler, selv under meget hurtige bevægelser. Det modulære design med individuelle pods gør det også muligt hurtigt at fylde energiforsyningssystemet.

Ud over partikelfrie renrum kræver elektronik- og halvlederindustriens produktion også maskinkomponenter, der er elektrostatisk afledende. Selv den mindste strømstød fra elektrostatisk opladning kan let ødelægge produktet. Derfor har igus tilføjet en ESD-variant til sin e-skin flat serie. Den nye sorte e-skin flat er fremstillet af et elektrostatisk afledende materiale. “Det nye materiale kombinerer ESD-godkendelse, som ofte er påkrævet, med den gennemprøvede e-skin flat’s lave partikelemission. Kæden producerer næsten ingen partikler og afleder elektroniske ladninger direkte,” siger Kira Weller, produktchef for energikæder hos igus. “Den nye e-skin flat ESD giver os lige det produkt, vores kunder har brug for til at producere følsomme elektroniske komponenter.” Det nye kabel bruges af virksomheder som Weiss, en automatiseringsspecialist, i deres højhastigheds HP70 pick & place enhed, som kommer i spil i applikationer som materialehåndtering i den medicinske og farmaceutiske industri. Weiss er begejstret for fordelene ved e-skin flat ESD. igus båndkablet er meget stærkere og mere støjsvagt og mindre modtageligt for slid ved hurtige bevægelser end klassiske bølgeslanger. e-skin flat har også et modulært design i modsætning til laminerede båndkabler af polytetrafluorethylen (PTFE). I igus’ eget renrumslaboratorium, som blev udviklet sammen med Fraunhofer instituttet, har den nye e-skin flat allerede bevist sit værd i den højeste renrumsklasse.

Nem udskiftning af kabler

“Single pod” profiler sikrer hurtig og nem installation af e-skin flat, så energiforsyningssystemet nemt kan udvides. Et zip-lock system gør det nemt at udskifte kablerne. “Det er en stor fordel i forhold til de meget udbredte PTFE båndkabler, hvor trådene er svejset sammen i et kontinuerligt bånd og ikke kan adskilles. Hvis en enkelt tråd knækker, skal brugerne udskifte hele systemet. Det tager tid og koster penge,” siger Weller. “Til vores e-skin flat tilbyder vi CFCLEAN kabelkerner til overførsel af energi-, motorstyring-, bus- og Ethernetsignaler. På den måde får brugeren et tilslutningsklart energiforsyningssystem direkte fra en enkelt kilde.” Hvis der er behov for længere transportafstande (op til fem meter), kan der nemt integreres en støttekæde i pods. Afstandsstykker, forbindelseselementer fra e-skin flat serien og den smarte i.Cee EC.S ultralydssensor til tilstandsovervågning er også kompatible med den nye ESD kæde.

Filename: PM4923-1.jpg

Filename: PM4923_e-skin_flat_ESD_DK.docx

Filename: PM4923_e-skin_flat_ESD_DK.pdf

Nøgleord til artiklen